Zomerseizoen 2019 en 150 jaar tram in Brussel

Ons “zomerseizoen 2019” begint op woensdag 3 april en loopt tot (en met) zondag 29 september. Het thema van dit uitzonderlijke seizoen is de viering rond 150 jaar tram in Brussel.

De openingstijden veranderen niet ten opzichte van de voorgaande jaren. We verwelkomen u graag elke zaterdag, zondag en feestdag van 13 tot 19 uur, en elke woensdag van 13 tot 17 uur (maar zonder tramritjes op woensdag). Er zijn wel enkele uitzonderingen die te maken hebben met de viering rond 150 jaar tram in Brussel: het Museum is gesloten op 1 en 5 mei. Ter compensatie is er één grote nieuwigheid: onze oude trams zullen op 5 en 30 mei, 10 juni en 15 augustus op de Louizalaan en de Koningslaan gaan rijden!

Enkele data om te onthouden:

• 30/03 : van 11 tot 19 uur, ritten met historische bussen op lijn 28 ter gelegendheid van het 50jarig bestaan van die buslijn.
  • 1/5: grote parade in de Koningsstraat om de 150e verjaardag van de Brusselse tram te vieren. Binnenkort maken we het programma bekend.
  • 5/5 – 30/5 – 10/6 – 15/8:  ritten met museumtrams op de Louizalaan en de Koningsstraat.
  • 16/6 : “groen punt” aan ADEPS met vertrek vanaf het Museum.

Uiteraard komen hierbij nog onze traditionele ritjes met historische trams doorheen het Zoniënwoud en naar Tervuren, en op zon- en feestdagen ook naar het Jubelpark en Stokkel. Onze museumbussen blijven het Museum met het centrum van de stad verbinden op zon- en feestdagen. Tot slot verwelkomt onze zondagse Brussels Tourist Tramway u nog steeds elke zondagochtend, voor gegidste ritten door de stad.

Bekijk zeker onze gedetailleerde kalender en onze dienstregelingen op de pagina met praktische informatie. Meer details worden telkens gecommuniceerd via al onze kanalen en in de rubriek “MTUB News” in het tijdschrift Tram 2000.