Met de PCC op het MIVB-net

En PCC sur le réseau STIB »
La motrice 7065 du MTUB

Het Museum nodigt u uit om op zondag 31 januari 2016 een deel van het MIVB-net af te reizen aan boord van twee PCC-trams (reeks 7000) uit de jaren 1970 en 1980.

Het vertrek vindt om 9:30 plaats aan het Museum. Het gaat richting Haren via het Flageyplein, de Louizalaan, de Koningsstraat en het Liedtsplein. In Haren volgt een bezoek aan het gloednieuwe complex “MCH” (Maintenance Center Haren) met een historische bus die u vervolgens naar het eindpunt “Eurocontrol” zal brengen. Daar zullen de twee PCC’s staan wachten.

Vervolgens reizen we verder richting Groot-Bijgaarden via de lijnen 62, 7 en 19. In Groot-Bijgaarden is een middagpauze voorzien. U hebt er verschillende mogelijkheden om snel een hapje te eten. De dag zal afgesloten worden met een reis naar het zuiden van het gewest, met als tussenstop Fort-Jaco, via de lijnen 19, 82, 97 en 92. De aankomst aan het Museum staat gepland rond 17:00, via de Janson-, Flagey- en Montgomerypleinen.

Zoals gewoonlijk zijn verschillende fotostops voorzien tijdens de reis. Aandachtspunt voor de fotografen: een fluovestje is verplicht.

Deelnemen kost € 15 per persoon (€ 10 voor de MSVB-leden die in orde zijn met het lidgeld voor 2016), de betaling wordt ter plaatse geregeld. Op voorhand reserveren is niet nodig.