Het seizoen 2018 kan beginnen!

Het winterseizoen 2017-2018 loopt stilaan op z’n einde en het zomerseizoen 2018 staat voor de deur! We beginnen er weer aan op zaterdag 31 maart, om te eindigen op zondag 30 september. De openingsuren verschillen niet van de vorige jaren: we verwelkomen u elke zaterdag, zondag, en feestdag tussen 13 en 19 uur, en op woensdag tussen 13 en 17 uur (de historische voertuigen rijden niet op woensdag). Onze Retro-Shop heeft nog steeds het nieuwste assortiment boeken en allerhande voorwerpen met het openbaar vervoer als centraal thema! Dranken en versnaperingen zijn nog steeds te koop bij het onthaal van ons Museum.

Musée du Tram
Het Trammuseum in de lente

Nieuw dit jaar is de verschijning van museumbus VanHool-Brossel A98DAR nr. 8080 uit 1957, nu zondag 1 april op lijn BM. De bus werd afgelopen winter door de vrijwilligers onder handen genomen na jarenlange inactiviteit. Ter herinnering: lijn BM is de museumlijn die op zon- en feestdagen wordt uitgebaat met museumbussen en ons Museum met het Koningsplein in hartje Brussel verbindt. De dienstregeling vindt u hier terug.

Zoals steeds zullen onze historische trams nog steeds door het Zoniënwoud richting Tervuren sporen. Op zon- en feestdagen kunt u ook plaatsnemen aan boord van de trams richting Jubelpark of Stokkel.
Ook onze toeristische tram op zondagochtend (beter bekend als de Brussels Tourist Tramway) zal in 2018 uitrijden. Klik hier voor meer info over onze BTT.

Bekijk zeker onze gedetailleerde kalender en de dienstregeling op de pagina met praktische informatie. Zoals elk jaar zijn er enkele niet te missen data die u alvast kan aanduiden in uw agenda:

• zaterdag 5 mei: grote ruilbeurs van voorwerpen en foto’s georganiseerd door de medewerkers van “MupDoFer” vzw (Musée privé de Documentation ferroviaire), in hun lokalen van het metrostation Merode met een pendelbus tussen het Museum en Merode.
  • zondag 17 juni: Point vert” ADEPS met het Trammuseum als vertrekpunt (wandelparcours van 5, 10, 15 en 20 km)

U kunt de meest recente informatie over al deze activiteiten steeds vinden op onze verschillende informatiekanalen, alsook, zij het in het Frans, in de rubriek “MTUB News” van het magazine Tram 2000.