Duizend bommen en granaten in de Retro-Shop

Coffret Mobib Basic Spécial TintinIn het kader van het partnerschap tussen het Hergémuseum, de MIVB en het Trammuseum heeft onze Retro-Shop op één dag tijd maar liefst 200 exclusieve “collectors” koffertjes verkocht met daarin telkens vijf MOBIB Basic-kaarten met personages uit de verhalen van Kuifje.

Jammer genoeg kreeg niet iedereen op die dag zijn of haar koffertje mee. Daarom heeft de MIVB besloten om het aantal exemplaren voor de verkoop te verhogen van 200 naar 328. De laatste koffertjes zijn over de toonbank gegaan op uitzonderlijke openingsmomenten op 30 juli (’s ochtends) en 3 augustus (’s avonds).

Er komt bovendien mogelijk nog een kleine heruitgave aan midden september. Maar – duizend bommen en granaten! – het team van de Retro-Shop, en bij uitbreiding het hele Museum – zal zich die drukke 27e juli nog lang herinneren. Op vier uur tijd haalde de Retro-Shop de omzet van twee normale maanden!