De “Tram Vin chaud” in 2015: een echte grand cru!

De 3 trams staan klaar voor het vertrek naar Tervuren – 20.12.2015

Een rijk gevulde editie

Het stond al een hele tijd in de sterren geschreven: op zaterdag 19 december 2015 reed de traditionele “Tram Vin Chaud” opnieuw door de straten van Brussel. Met het succes van vorig jaar in het achterhoofd hadden we beslist om de capaciteit te verhogen. Zo kregen onze reizigers de keuze uit maar liefst twee tramcombinaties van elk drie rijtuigen, aangevuld met een motorwagen van het type 5000. Na een bescheiden start van de inschrijvingen lokte vooral de speciale Facebookpagina van het evenement veel nieuwe deelnemers. Het waren er zoveel dat we beslisten om een extra rit te voorzien.

Die rit vond uiteindelijk plaats op zondag 20 december. Net als op zaterdag moesten we twee bijkomende trams voorzien, zo groot was de vraag. Ook op zondag reden er dus drie trams door de stad. Toch hebben we helaas zowat 40 aanvragen moeten weigeren. Om de trams te bevoorraden met warme wijn reed er ook een bus van het museum mee in de kolonne.

Maar dat was niet alles. Ook de voorbereidingen vroegen heel wat werk. Vanaf begin december legde de GPT (“Groupe de Travail Petits Travaux”) zich toe op het aanbrengen van de speciale verlichting buiten op de trams. Het “Tram-O-Bar”-team nam de decoratie van de interieurs op zich.

Op de twee dagen van de activiteit hielpen heel wat vrijwilligers al vanaf 10 uur ’s ochtends een handje met het voorbereiden van de dranken.

Voor de beide reizen zelf waren zowat 25 mensen in de weer.

Opvallend weetje: tijdens het hele weekend waren slechts 21 van de deelnemers lid van het Trammuseum. Hét bewijs dat deze activiteit ook het grote publiek aanspreekt.

Ook al waren de reiswegen op de twee dagen verschillend, toch klonk het bij alle deelnemers unisono: “Tot volgend jaar!”

Tot slot willen we de vele vrijwilligers bedankten die dit succes mogelijk hebben gemaakt!

Ook de Kerstman was elke dag van de partij! 19.12.2015
Bus 8246 voor het museum. 20.12.2015
Tram Vin Chaud 2015
Tram 5016 verzekerde de dienst voor de koukleumen onder de deelnemers. Hier onder de luifel op het Flageyplein. 19.12.2015