10 en 11 februari : M7-metro en premetro-trams

Maquette du nouveau métro M7 au Musée

Zoals de traditie het wil, leeft het Museum van oktober tot maart op het ritme van de winter, en opent het zijn deuren elk tweede weekend van de maand, telkens van 13 tot 17 uur. U kunt er onze verrukkelijke pannenkoeken proeven terwijl u van het uitzicht op de nieuwste attractie van het Museum geniet: een levensgrote maquette van de toekomstige “M7”-metrostellen, waarvan de levering in Brussel voorzien is voor het einde van dit jaar!

Daarnaast zullen enkele historische trams die normaal gesproken niet vaak buitenkomen deze maand worden ingezet tussen het Museum en Tervuren. Het thema in februari is “trams die in de premetro hadden moeten rijden“. In 1967 trof de MIVB voorbereidingen om een vijftigal standaardtrams uit de jaren 1930 in de premetro te kunnen inzetten. Zo werden meerdere trams gemoderniseerd, onder meer met betere verlichting en nieuwe (bestemmings-)filmkasten. Deze transformatie werd echter stopgezet toen de overheid de inzet van de houten voertuigen zonder snelheidscontrole in de premetrotunnels verbood. Onze motorwagen 1505 (1968) en het konvooi 1609 + 604 (1967) zijn stille getuigen van deze stopgezette renovatie.

Uitzonderlijk kent het Museum in februari een korting toe op vertoon van een MoBIB-kaart, van eender welke Belgische vervoermaatschappij (MIVB, De Lijn, TEC e.a.).

De dienstregeling van onze trams vindt u hieronder.