Reis naar Charleroi op zondag 19 maart 2017

Train 9148 + 9309Op zondag 19 maart biedt het Museum een Fait d’Hiver aan in Charleroi. Op het programma staan ondermeer een bezoek aan de stelplaats Jumet, een reis met verschillende fotostops aan boord van een type S (trein 9148 + 9309) op het net, alsook op het niet-geopende gedeelte richting centenaire. Een doortocht is voorzien aan Jumet, Centenaire, Soleilmont, Beaux-Arts, Charleroi-Zuid en Anderlues (Monument en de TEC stelplaats TEC, waar trams van type SJ kunnen worden geotografeerd).

Een bezoek van onze zustervereniging, ASVI in Thuin, is ook gepland. Op het programma hier staat een bezoek van hun stelplaats + heen- en terugreis naar Entreville met de trams 10308 (standaard metaal) en 9974 (type SE).

Het vertrek is om 8u30 vanuit het Trammuseum (Woluwe) en de terugkomst is er gepland rond ongeveer 18u30. Alle verplaatsingen zullen met een bus plaatsvinden. Het middageten zal doorgaan in het commercieel centrum van Jumet, dat verscheidene eetgelegenheden biedt.

De bijdrage is 25€ (20€ voor de MSVB-leden). De betaling moet op voorhand gebeuren en zal eveneens als boeking worden beschouwd; overschrijven kan op de rekening van het Museum (IBAN: BE85 0680 9440 8006) met als mededeling “Voyage Charleroi 19/03” gevolgd door naam en voornaam.