Het seizoen 2017 is in aantocht

MTUB - Pentecôte 2016
Trammuseum. 16.05.2016
© Grégoire de Walque

Terwijl de winter 2016-2017 zoetjesaan op z’n laatste benen loopt, is het al tijd om ons nieuwe hoogseizoen voor te bereiden. Beginnen doen we op zaterdag 1 april, eindigen op zondag 1 oktober.

De openingsuren verschillen niet van de vorige jaren: we verwelkomen u elke zaterdag, zondag, en feestdag tussen 13 en 19 uur, en op woensdag tussen 13 en 17 uur (de historische voertuigen rijden niet op woensdag). Onze Retro-Shop heeft nog steeds het nieuwste assortiment van boeken en voorwerpen die handelen over het openbaar vervoer, drank en versnaperingen zijn nog altijd te koop aan het onthaal van het Museum.

Mis vooral de twee nieuwigheden omtrent de ritten van onze historische voertuigen niet! Eerst en vooral wordt onze lijn “Trammuseum – Jubelpark”, die 3 jaar onderbroken werd omwille van verschillende werven, weer in dienst gesteld. Elke zon- en feestdag zullen onze “Trams Chocolats” u naar het Jubelpark, de musea en de bekende triomfboog brengen.

Daarnaast zal onze toeristische tram die op zondagochtend rijdt (beter bekend als de Brussels Tourist Tramway) een nieuwe formule aanbieden die u eenvoudig via een geautomatiseerd reserveringssysteem zal kunnen boeken. Maar ook (en vooral) krijgt de BTT een aangepaste reisweg met een langere en betere pauze aan het station van Schaarbeek, dankzij een partnerschap met het hotel “Train Hostel“. Wenst u meer inlichtingen omtrent de BTT, klik dan hier.

Aarzel dus zeker niet om onze gedetailleerde kalender en de dienstregeling te bekijken op de pagina met praktische informatie. Zoals elk jaar zijn er enkele niet te missen data die u alvast kan aanduiden in uw agenda:

• zaterdag 29 april: grote rommelmarkt van voorwerpen en foto’s georganiseerd door de medewerkers van “MupDoFer” vzw (Musée privé de Documentation ferroviaire), in de lokalen van het metrostation Merode met pendelbus tussen Merode en het Museum
  • maandag 5 juni (Pinkstermaandag): bijzondere ritten omtrent een nog nader te bepalen thema
  • zondag 18 juni: “Point vert” ADEPS met het Trammuseum als vertrekpunt (wandelparcours van 5, 10, 15 en 20 km)

U kan de meest recente informatie over al deze activiteiten steeds vinden op onze verschillende informatiekanalen, alsook, zij het in het Frans, in de rubriek “MTUB News” van het magazine Tram 2000.