Het Museum komt meer en meer tot leven!

Ancienne signalétique remise en valeur

Het seizoen 2017 betekent niet alleen dat onze trams terug zijn aan het Jubelpark: ook binnen in het Museum zijn er heel wat nieuwigheden die een bezoek nog meer de moeite waard maken.

Zo hebben een aantal signalisatieborden uit de jaren 1950 en 1960 die in onze reserve stof lagen te vergaren na een opfrisbeurt een plekje gekregen in de “lage” hal.

Daarnaast werkt de binnenverlichting van ons Buurtspoorwegenkonvooi en van twee autobussen opnieuw, dankzij de wonderen van de LED-technologie en de creativiteit van onze vrijwilligers.

Maar de meest in het oog springende nieuwigheid is ongetwijfeld dat het voortaan mogelijk is om ook de binnenkant te betreden van alle voertuigen in de “lage” hal! Om dit mogelijk te maken was er een oplossing nodig die esthetisch verantwoord én veilig was. Het is immers absoluut noodzakelijk om de stuurposten van deze toegankelijke bussen en trams te beschermen. Na lang zoeken, hebben we gekozen voor afsluitingen die u ongetwijfeld kent uit uw tuin. Mits wat aanpassingswerk doen ze nu dienst in en rond de stuurposten van onze voertuigen.

Bijna even opmerkelijk zijn de twee permanente filmvertoningen die we als proefproject hebben opgezet in twee voertuigen: in het motorrijtuig van het “type N” kunt u “super 8”-filmbeelden zien van de Buurtspoorwegen in Brussel in de jaren 1960, en in onze Miesse-autobus kunt u naar leuke beelden kijken van het Brusselse verkeer in 1949. Op termijn zullen de goede contacten met SONUMA (de organisatie die de audiovisuele archieven van de RTBF beheert) het mogelijk maken van ook elders in het Museum diverse interessante filmbeelden te projecteren. Kijken maar!

Protection des postes de conduite

Projections continues dans certains véhicules

Ancienne signalétique remise en valeur