De “nieuwe BTT” op de sporen gezet

BTT à blanc
Motorwagen 1376 voor het station van Schaarbeek

Ter gelegenheid van het openingsweekend op 11 en 12 februari ll. staken de leden van de werkgroep “BTT” hun hoofden bij elkaar om hun jarenlange ervaring onderling te delen. Ook  werd de nieuwe formule van onze “Brussels Tourist Tramway” getest en daar komt u hier meer over te weten…

Om te beginnen konden terug vertrekken langs het Jubelpark en rijden we zo ook terug langs de prachtige huizen op de Tervurenlaan. Onze 2 reizigers van de dag; vertegenwoordigers van het Train Hostel, onze cateringspartner voor 2017, hebben er alvast van genoten.

De middagpauze van de rit werd herdacht en we laten u graag de vrije keuze. Enerzijds kan u een picknick meenemen en een drankje benuttigen in het hostel, anderzijds zal het ook mogelijk zijn een hapje te bestellen ter plaatse. Tijdens het uurtje pauze aan het station van Schaarbeek zal iedereen alvast de tijd hebben om alle commentaren van ’s ochtends te ‘verteren’.

De grootste verandering is ongetwijfeld het traject! Zo rijden vlak aan de voet van het Atomium en krijgen we de gelegenheid om de overschotten te bekijken van de door koning Leopold II gewilde spoorweginfrastructuur, naar het ondergrondse station van het kasteel van Laken.

De terugreis zal via de ‘Koninklijke as’ verlopen via onder meer de Louizalaan en de ‘Solbos’ site waar de internationale universele wereldtentoonstelling van 1910 plaats vond. Tot slot rijden we op een stukje ‘groene rand’ waar we enkele plaatsen tegenkomen uit het Kuifje album “De 7 kristallen bollen’”.

Eindigen doet de rit rond 14u aan het Museum. Zo hebt u alvast nog de tijd even in het museum rond te lopen of waarom ook niet een ritje mee te pikken met onze trams richting Tervuren, Stokkel of het Jubelpark of met de museumbus richting centrum*. Schrijf u alvast nu in door hier te klikken.

*= de ritten in de namiddag zijn niet inbegrepen in uw BTT-ticket.